Україна

Мінекономрозвитку вжило заходи, спрямовані на стабілізацію цін на продукти

Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що вжило необхідні заходи, спрямовані на стабілізацію цін продуктів соціального сегмента в Україні.

Відомство зробило спільні заяви з профільними асоціаціями, ключовими компаніями-виробниками та продуктовими мережами щодо цін на основні продовольчі товари – борошно, хліб, олія, м’ясо птиці, яйця, цукор. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Для стабілізації цін на цукор міністерство на початку березня видало ліцензії на імпорт 120 тисяч тонн цукру-сирцю, що становить 10% річного внутрішнього споживання.

Для стимулювання збільшення виробництва гречки та картоплі й, відповідно, стабілізації цін на ці продукти, уряд додав нові спеціальні програми підтримки сільгоспвиробників шляхом виділення бюджетних субсидій.

Також було впроваджено декларування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість. Декларуванню підлягає роздрібна ціна, яка підвищується на 5 і більше відсотків протягом тижня.

Нагадаємо, споживча інфляція в Україні в березні 2021 року в річному вираженні, у порівнянні з березнем 2020 року, прискорилася до 8,5%. Інфляція в країні помітно прискорилася.

Як повідомлялося, фахівці розповіли, на чому українці економлять під час локдауну.

Back to top button