Події

​Двом псевдоміністрам окупаційної влади повідомлено про підозру ?За процесуаль…

Двом псевдоміністрам окупаційної влади повідомлено про підозру

?За процесуального керівництва прокуратури двом псевдоміністрам окупаційної влади повідомлено про підозру.

?За даними слідства, у липні 2022 року мешканець м. Нижній Новгород РФ, колишній голова та міністр ЖКГ одного з регіонів РФ, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно обійняв псевдопосаду «міністра вугілля та енергетики ДНР».

?Підозрюваний координує роботу підприємств вугільної та нафтогазової промисловості, які у 2014 році були захоплені окупантами.

?До сфери його «управління», зокрема, входять ДП «Донецька вугільна енергетична компанія», «Макіїввугілля», ДП «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Торезантрацит», «Сніжнеантрацит», ПАТ «Шахтоуправління Донбас» та інші.

?На псевдопосаді він сприяє мобілізації шахтарів призовного віку до лав НЗФ. А також причетний до закриття більшості шахт через «нерентабельність».

?За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури йому заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

?Інший підозрюваний – громадянин України, який раніше обіймав псевдопосаду «министра здравоохранения ДНР». Для подальшої співпраці з окупантами приїхав до тимчасово окупованого Мелітополя.

?Зайнявши фейкову посаду директора «Департамента здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области», він брав активну участь в організації «ефективної» системи охорони здоров’я на так званій «звільненій» території Запорізької області.

?Псевдопосадовець розпоряджався захопленим майном медичних закладів. За його участі місцеві лікарні були переоблаштовані у військові шпиталі для лікування поранених російських військовослужбовців.

?У грудні 2022 року його призначено на посаду так званого «советника министра здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области».

?За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

?Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює СБУ.

Більше

Back to top button