Україна

Мінекономіки забронювало понад 700 тис. військовозобов’язаних


Мінекономіки забронювало понад 700 тис. військовозобов язаних

Співробітники підприємств, які критичні для функціонування економіки, мають бути заброньовані.

 
Міністерство економіки забронювало понад 700 тисяч військовозобов’язаних осіб, відстрочивши їх від призову. Про це говорили під час зустрічі першого віце-прем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками аграрних асоціацій, повідомляє прес-служба міністерства.
 
“Ми працюємо над тим, щоб співробітники підприємств, які критичні для функціонування економіки, були заброньовані. За цей час ми до ухвалення відповідного закону забронювали вже понад 700 тисяч осіб”, – сказала Свириденко.
 
Вона зазначила, що цього тижня Верховна Рада має проголосувати законопроект, яким передбачено, що бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
 
“Паралельно з цим Мінекономіки розробляє проект порядку, який визначає чіткі та зрозумілі критерії, умови та порядок бронювання військовозобов’язаних співробітників”, – зазначила Свириденко.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні чоловіки, у яких під час служби у ЗСУ народилася третя дитина, отримали право на демобілізацію.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button