Україна

Мін’юст запустив нову послугу для ув’язнених

Міністерство юстиції запустило нову послугу для ув’язнених. Тепер їм дозволені платні телефонні розмови і користування Інтернетом. Про це повідомляє прес-центр Міністерства юстиції на сторінці в Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Послуга вже доступна в “Київському слідчому ізоляторі”, “Львівській установі виконання покарань (№19)”, “Харківському слідчому ізоляторі”, “Житомирській установі виконання покарань (№8)”, “Хмельницькому слідчому ізоляторі”, “Одеському слідчому ізоляторі”та” Черкаському слідчому ізоляторі”.

З наступного тижня послугу також обіцяють запустити у слідчих ізоляторах Запоріжжя, Маріуполя, Кривого Рогу, Рівного, Чорткова та Чернігова.

У Мін’юсті стверджують, що всі розмови ув’язнених автоматично записуються. Також наголошується, що контент, який дозволено переглядати в Інтернеті, обмежується.

Цим нововведенням надають можливість ув’язненим спілкуватися з рідними, прибирають корупцію на “контрабандних” телефонах, поповнюють кошти спецфонд, забезпечують дотримання прав людини, а також зменшують попит на фізичні побачення, що важливо з міркувань боротьби з пандемією.

Раніше Денис Малюська показав зроблений у Лук’янівському СІЗО ремонт в безкоштовній камері.

Back to top button