Україна

Росія почала новий етап енерготерору – Шмигаль


Росія почала новий етап енерготерору - Шмигаль

Активний захист у вигляді ППО, і пасивний захист у вигляді спеціальних конструкцій, працює і продовжує посилюватися, запевнив очільник уряду.

Країна-агресор Росія почала новий етап енергетичного терору проти України і він триває вже два тижні. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі у п’ятницю, 22 вересня.

“Ми розуміємо, що етап енергетичного терору в цей опалювальний сезон уже розпочався. Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачки, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних підстанціях енергетичних в останні два тижні”, – сказав він.

Шмигаль вважає, що ці атаки триватимуть, але побудований захист: і активний у вигляді протиповітряної оборони, і пасивний у вигляді спеціальних конструкцій, працює і продовжує посилюватися.

“Ми набагато більше підготовлені та сильніші, ніж були минулого року. Тому переконаний, що разом пройдемо цю складну зиму… Точно, що зима буде складна, точно не легша, але точно ми до неї готові краще, тому що ми розуміємо, до чого готується ворог і які загрози та виклики перед нами всіма стоять”, – зазначив прем’єр.

Нагадаємо, в ніч на 21 вересня росіяни здійснили першу атаку на енергосистему України за останні шість місяців. Енергетики повідомили про наслідки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button