Україна

Росія не може одержати гроші за нафту через санкції – ЗМІ


Росія не може одержати гроші за нафту через санкції - ЗМІ

Банки в Китаї, ОАЕ та Туреччині посилили свої вимоги стосовно дотримання американських санкцій.

Російські нафтові компанії стикаються із затримками в оплаті сирої нафти та палива, оскільки банки в Китаї, Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах стають обережнішими через вторинні санкції США. Про це повідомляє Reuters.

Затримки платежів скорочують доходи Кремля і роблять їх нестабільними, дозволяючи Вашингтону досягти подвійної мети – зірвати надходження грошей до Кремля, щоб покарати його за війну проти України та не перериваючи глобальних енергетичних потоків.

Протягом останніх кількох тижнів банки в Китаї, ОАЕ та Туреччині посилили свої вимоги стосовно дотримання санкцій, що призвело до затримок або навіть відмови у грошових переказах до Москви. Банки почали просити своїх клієнтів надати письмові гарантії того, що жодна фізична чи юридична особа зі списку SDN США (Special Designated Nationals) не бере участі в угоді і не є бенефіціаром платежу.

В ОАЕ банки First Abu Dhabi Bank (FAB) та Ісламський банк Дубая (DIB) заблокували кілька рахунків, пов’язаних із торгівлею російськими товарами.

Банк Mashreq в ОАЕ, турецькі Ziraat і Vakifbank, а також китайські банки ICBC і Bank of China все ще обробляють платежі, проте на їхню обробку витрачаються тижні або місяці.

Як ми вже писали, результатом саморуйнівної газової війни Росії стало зниження постачань до Європи на 115 млрд куб м, з яких Китай замістив лише 13 млрд.

Крім того, у 2024 році закінчується п’ятирічний контракт на транзит газу з Росії в Європу через Україну. ЄС декларує наміри злізти з кремлівської “газової голки”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button