Україна

У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор – КримSOS


У школах Криму заборонили піднімати кримськотатарський прапор - КримSOS

КримSOS повідомляє, що письмового розпорядження про заборону прапора не було, але до шкіл приходили “від адміністрації” і давали відповідні вказівки.

Окупаційна адміністрація Криму заборонила піднімати на шкільних лінійках кримськотатарський прапор разом із прапором РФ та так званої “республіки Крим”. Про це повідомляє ГО КримSOS із посиланням на власні джерела.

Повідомляється також, що в школах півострова заборонили планувати деякі заходи, наприклад, до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня. У ГО є дані, що напередодні пам’ятних дат у кримськотатарських школах працюватиме спеціальна комісія, а планування таких заходів розглядатиметься як підготовка провокацій.

КримSOS повідомляє, що письмового розпорядження про заборону прапора не було, але до шкіл приходили “від адміністрації”, і на запитання про заборону відповідали, що кримськотатарський правпор “ніде не закріплений, є лише прапор РФ і “республіки Крим”.

Ще в 2021 році заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповідав, що після окупації Криму Росією на півострові різко знизилася кількість кримськотатарських шкіл: їх тоді юричично залишилося тільки сім, а насправді – жодної, бо навчання там проводиться російською мовою, просто кримськотатарська мова є в шкільному розкладі.

Нагадаємо, у Криму росіяни вивезли у невідомому напрямку кримського татарина.

Раніше повідомлялося, що у Криму росіяни викрали, катували та посадили під адмінарешт кримськотатарського активіста Ельдара Меністова.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button