Україна

Метінвест збудував 35 опорних пунктів для ЗСУ


Метінвест збудував 35 опорних пунктів для ЗСУ

Компанія має можливості розширення виробництва різної оборонної продукції, але є дефіцит людей.

Компанія Метінвест побудувала вже понад 35 взводних опорних пунктів для потреб ЗСУ. В планах – побудувати ще близько 90 таких пунктів. Про це розповів операційний директор групи Олександр Мироненко, повідомила пресслужба Метінвесу.

“Ми передали вже понад 330 бункерів для бійців. Але постало питання, що потрібно зробити командні пункти, щоб забезпечувати безперервне керування військом поблизу лінії зіткнення. Після цього у нас була дуже змістовна дискусія з військовими, з командуванням на окремих напрямках. І ми розробили проєкт командного пункту, що складається з 5-6 “криївок”, – сказав Мироненко. 

За його словами, командні пункти виконані з максимальним комфортом: вони обладнані вентиляцією, обігрівом, інтернетом та всіма засобами зв’язку, які використовують військові. Там також обладнані місця, де оператори онлайн спостерігають, що відбувається на лінії зіткнення – спостереження робиться з використанням великих телевізорів та комп’ютерної техніки, яку теж забезпечує Метінвест у межах мілітарної ініціативи Сталевий фронт бізнесмена Ріната Ахметова.

За даними Мироненка, загалом близько 400-500 співробітників Метінвесту постійно залучені до виробництва різної оборонної продукції. І хоча компанія має можливості розширення майже за усіма видами продукції – є дефіцит людей, яких можна залучити. Адже, крім оборонного напрямку є ще стандартне виробництво металопродукції.

“Нам потрібно додатково наймати людей. А зараз це дуже проблематично – тому що є певні питання з бронюванням співробітників, адже ми працевлаштовуємо через військкомат. Тобто, людина має офіційно оформитися, зареєструватися у військкоматі. І коли люди це чують, вони кажуть: ми краще пошукаємо щось інше. Тому ми зараз намагаємося співпрацювати з Мінекономіки та Міноборони – тому що ми здатні нарощувати обсяги виробництва. Але нам потрібні люди, яких потрібно забронювати – щоб вони могли займатися військовим замовленням”, – пояснив Мироненко.

Раніше стало відомо, що Метінвест передав ЗСУ десятий протимінний трал, виготовлений на власних виробничих потужностях. Його отримали танкісти, що боронять країну в Запорізькій області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button