Україна

Метінвест передав ЗСУ чергову партію бронежилетів

Метінвест передав ЗСУ чергову партію бронежилетів

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Всього Метінвест забезпечить військових 100 тисячами бронежилетів

Наразі підприємства Метінвесту виготовляють дві тисячі пластин на тиждень і планують збільшити виробництво.

 

Гендиректор компанії Метінвест Юрій Риженков передав партію бронежилетів 46 бригаді ДШВ, повідомляє прес-служба компанії у п’ятницю, 6 травня.

 

“Ці бронежилети – повністю вітчизняного виробництва: пластини виготовлені на заводах Метінвест, самі бронежилети зроблено в Україні. Це черговий крок допомоги компанії Метінвест та наших акціонерів Ріната Ахметова та Вадима Новинського для допомоги збройним силам України”, – розповів Риженков.

 

Виготовлені зі сталі компанії пластини витримують потрапляння калібрів 7,62 і 5,45, а також захищають від куль підвищеної пробивності.

 

Загалом компанія передасть сталі на виготовлення 90 тисяч бронежилетів. Наразі підприємства Метінвесту виробляють дві тисячі пластин на тиждень (це 1000 бронежилетів) та планують збільшувати виробництво у кілька разів.

 

“Далі нарощуватимемо виробництво до кількох тисяч на тиждень, і передаватимемо їх військовим. Технологію виробництва нам довелося виробити, тому що історично підприємства не займалися виплавкою бронесталі. Але тепер ми можемо виробляти бронесталь на багатьох наших підприємствах, виробництво не сконцентроване на якомусь одному заводі”, – зазначив Риженков.

 

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWSet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button