Україна

Метінвест передав ЗСУ броньовані мікроавтобуси


Метінвест передав ЗСУ броньовані мікроавтобуси

Мова йде про мобільні авто багатоцільового використання. А легке бронювання надає додатковий захист бійцям, які на них пересуваються.

Українські військові отримали п’ять легкоброньованих мікроавтобусів та дві відновлені вантажівки. Про це повідомила компанія Метінвест.

Вказано, що мікроавтобуси, які раніше використовувалися інкасаторами, були придбані в Європі в межах мілітарної ініціативи Сталевий фронт бізнесмена Ріната Ахметова. Після технічного огляду та обслуговування, а також перефарбування у тактичні кольори, машини одразу відправилися до бійців на фронт, адже потреба у такій техніці дуже висока.

“Ці автівки можуть слугувати як для перевозки речей, так і перевозки людей до позицій. Це досить мобільні авто багатоцільового використання. За рахунок легкого бронювання вони надають додатковий захист бійцям, які на них пересуваються”, – зазначив операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко.

Також компанія допомагає захисникам України у відновленні автомобілів: спеціалісти компанії ремонтують техніку на спеціально створених рембазах ЗСУ. Цього разу бригада з дев’яти кваліфікованих автомайстрів Метінвесту відремонтувала та передала оборонцям дві вантажівки. Тепер вони слугуватимуть на Запорізькому напрямку.

Нагадаємо, з початку війни Метінвест спрямував вже 2 млрд грн на підтримку української армії. ЗСУ отримали від компанії 423 автівки різного призначення та 1,3 млн літрів пального, а також понад 1500 БПЛА, що робить компанію найбільшим постачальником дронів для армії серед приватних бізнесів, не враховуючи благодійні фонди.

Також Метінвест передав бійцям 875 одиниць техніки для забезпечення надійного зв’язку та побудови мереж комунікацій: 405 командирських та автомобільних радіостанцій, 40 систем зв’язку для бронетранспортерів М113, 30 ретрансляторів, 50 старлінків і 350 антен.

При цьому допомога Метінвесту для фронту постійно змінюється, відповідно до нових потреб української армії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button