Україна

Метінвест передав розвідникам 250 дронів


Метінвест передав розвідникам 250 дронів

Для забезпечення безперервного постачання компанія знайшла українського постачальника, через якого можна закуповувати дрони великими партіями.

Компанія Метінвест передала головному управлінню розвідки партію безпілотників: 200 FPV-дронів та 50 “мавіків”. Про це повідомила прес-служба компанії у середу, 16 серпня.

“Загальна вартість техніки – 10 мільйонів гривень, передала її компанія Метінвест у рамках мілітарної ініціативи Сталевий фронт, яку заснував Рінат Ахметов”, – йдеться у повідомленні.

У Метінвесті додали, що для забезпечення безперервного постачання вони знайшли українського постачальника, через якого можна закуповувати дрони великими партіями.

“Війна на даному етапі переходить у фазу битви дронами, і зараз вони потрібні як ніколи. Це такий дорогий “витратний матеріал” зараз на фронті, тому ми знайшли дрони, що виробляються в Україні: їх можна закупити багато, і вони можуть використовуватися для розвідки або моніторингу, а можуть і для атаки рухомих цілей. Всі роди військ, яким ми постачали ці дрони, дуже їх хвалять: для управління не потрібно довго вчитися, а в роботі вони дуже ефективні”, – розповів керівник проектного офісу Метінвесту Олександр Водовіз.

Він додав, що зараз компанія активізувала закупівлю дронів з тепловізорами: вони допомагають бійцям у темний час доби, і особливо актуальні восени та взимку, коли тривалість світлового дня зменшується.

Фото: прес-служба Метінвесту 

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що Метінвест передав військовим п’ять броньованих мікроавтобусів і дві вантажівки.

Метінвест передав бійцям ЗСУ безпілотні комплекси Валькірія

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button