Україна

Метінвест передав пікапи та дрони підрозділу СБУ


Метінвест передав пікапи та дрони підрозділу СБУ

Загальна вартість переданих військовим автомобілів та безпілотників складає 1,6 млн гривень.

Військова частина Р9025 Служби безпеки України отримала два пікапи та п’ять дронів DJI Mavic 3 від компанії Метінвест. Про це повідомила пресслужба холдингу у п’ятницю, 15 грудня.

Вказано, що загальна вартість переданої техніки складає 1,6 млн гривень.

“З “мавіками” ми здружилися вже давно. Ми використовуємо їх дуже часто, і потреба в них кричуща. Вони ідеальні у співвідношенні ціна-якість, у них хороші тепловізійні камери”, – розповів представник СБУ з позивним “Наум”. 

У свою чергу керівник Проектного офісу компанії Метінвест Олександр Водовіз сказав, що дрони постійно передаються на потреби фронту. З початку повномасштабної війни захисники України отримали понад 5 тисяч безпілотників.

“На сьогодні Сталевий фронт Ріната Ахметова передав більше 5000 БПЛа різних моделей. Це не лише “мавіки”, а й Валькірії, і Лелеки, і Фурії, і більш складні комплекси. На наступний рік ми будемо тільки збільшувати допомогу, і кількість дронів буде вимірюватися тисячами”, – пообіцяв Водовіз.

Напередодні стало відомо, що Метінвест передав ГУР професійні тепловізійні приціли. Їх можна встановлювати на кулемети та великокаліберні снайперські гвинтівки.

А наприкінці минулого місяця повідомлялося, що Метінвест передав купол РЕБ на передову під Авдіївку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button