Україна

Метінвест передав партію автотехніки для ЗСУ


Метінвест передав партію автотехніки для ЗСУ

До військовослужбовців вирушили три автомобіля швидкої допомоги, дев’ять мультивенів, евакуатор та три пікапи.

Бригада швидкого реагування Рубіж Нацгвардії отримала чергову партію автомобільної техніки на загальну суму 8,5 млн гривень від компанії Метінвест. Про це стало відомо у п’ятницю, 21 липня.

До військовослужбовців вирушили три автомобіля швидкої допомоги, дев’ять мультивенів, евакуатор та три пікапи в межах мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова Сталевий фронт.

Капітан бригади Рубіж Павло Сторожук зазначив, що на фронті техніка – це розхідний матеріал, а життя бійця – безцінне, і якщо ціною навіть 10 авто можна врятувати життя одного воїна, воно того варте.

“Всі ці автомобілі підуть на фронт. Медичні авто – нашим бойовим медикам, які будуть проводити евакуації і рятувати поранених. Мікроавтобуси в нас будуть використовуватися за призначенням – перевозити вантажі та боєприпаси, забезпечення на фронт до хлопців на позиції. Евакуатор ми теж використовуватимемо за призначенням – бо, на жаль, наша техніка виходить з ладу. Її треба вивозити, щоб ремонтувати, і евакуатор нам дуже стане в нагоді для цього”, – заявив він.

У Метінвесті знають, що автомобілі потрібні постійно, і уже в найближчому майбутньому планують нову передачу техніки бійцям. Загалом холдинг забезпечив постачання близько 450 автомобілів, більше 100 швидких для військових.

“Найближчі поставки – це будуть знову швидкі, мікроавтобуси, і, звичайно, джипи”, – сказав керівник Проєктного офісу генерального директора групи Метінвест Олександр Водовіз.

Допомогу надано в рамках мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова Сталевий фронт.

Нагадаємо, у кінці червня Метінвест передав бійцям ЗСУ 10 комплексів дронів Валькірія та 10 повнопривідних мікроавтобусів.

А загалом підприємства Ріната Ахметова направили 2 млрд гривень на допомогу для ЗСУ. При цьому допомога фронту постійно змінюєтья, відповідно до нових потреб української армії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button