Україна

Метінвест передав ГУР професійні тепловізійні приціли


Метінвест передав ГУР професійні тепловізійні приціли

Приціли можна встановлювати на кулемети та великокаліберні снайперські гвинтівки, вони стоять на озброєнні в країнах НАТО.

Бійці Головного управління розвідки отримали 10 професійних тепловізійних прицілів литовського виробника Brolis від компанії Метінвест. Про це повідомляє пресслужба компанії у четвер, 14 грудня.

“Ці приціли можна встановлювати на кулемети та великокаліберні снайперські гвинтівки, вони стоять на озброєнні в країнах НАТО. Коштувала партія прицілів 3,5 млн грн, її передала розвідникам компанія Метінвест в рамках мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова Сталевий фронт”, – говориться в повідомленні.

В компанії додали, що дальність застосування прицілівскладає 2,7 км для виявлення цілі, 1,4 км – для розпізнавання, 1 км – для ідентифікації.

“10 тепловізійних прицілів на крупнокаліберну зброю ми передаємо підрозділам ГУР – ці хлопці виконують бойові завдання у гарячих точках нашої країни”, – прокоментував передачу допомоги керівник проектного офісу компанії Метінвест Олександр Водовіз.

У Brolis, своєю чергою, повідомили, що Росії та Білорусі ці приціли не продаються – це принципова позиція виробника.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця повідомлялося, що Метінвест передав купол РЕБ на передову під Авдіївку, а також 10 мікроавтобусів та 10 безпілотників Державній прикордонній службі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button