Україна

Метінвест передав бійцям ЗСУ комплекси дронів Валькірія


Метінвест передав бійцям ЗСУ комплекси дронів Валькірія

Безпілотники Валькірію обрали саме через те, що вони може літати у складних погодних умовах, гарно протистоїть засобам РЕБ, пояснили у компанії.

Українські прикордонники отримали 10 безпілотних комплексів Валькірія та 10 повнопривідних мікроавтобусів. Про це повідомил компанія Метінвест у четвер, 29 червня.

У кожен з десяти комплексів БПЛА Валькірія входить по два розвідувальні безпілотники. Дрони можуть виконувати як цілодобове спостереження за переднім краєм фронту, так і проводити операції на ворожій території в глибину до 40 км – в пошуках засобів ПВО, РЕБ, техніки та складів боєприпасів.

У Метінвесті пояснюють: Валькірію обрали саме через те, що вона може літати у складних погодних умовах, гарно протистоїть засобам РЕБ

“Коли прийшов запит до нас від прикордонної служби, ми поспілкувались з різними виробниками безпілотників. І подивились, що зарубіжні аналоги нашого апарата, який може літати на глибину до 50 кілометрів – від 2 до 4 млн гривень. А 10 наших комплексів, з такими ж характеристиками, ми купили за 8 млн гривень”, – пояснив керівник Проєктного офісу гендиректора групи Метінвест Олександр Водовіз

Він додав, що машини для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже їздити треба по важкій місцевості.

“Ми постарались і знайшли автомобілі у хорошому стані, до 120 тис. пробігу, деякі навіть з автоматичною коробкою передач. Я сподіваюсь, хлопцям буде комфортно на них їздити і захищати наш кордон. Сьогодні в межах Сталевого фронту ми передали техніки на 15 млн гривень. Але це не остання передача для хлопців”, – зауважив Водовіз.

Нагадаємо, загалом підприємства бізнесмена Ріната Ахметова направили 2 млрд гривень на допомогу для ЗСУ у межах мілітарної ініціативи Сталевий фронт. При цьому допомога фронту постійно змінюєтья, відповідно до нових потреб української армії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button