Україна

Мешканців понад 50 пошкоджених будинків у Вінниці розселили до готелів


Мешканців понад 50 пошкоджених будинків у Вінниці розселили до готелів

Росіяни випустили по Вінниці кілька ракет Калібр. Частину ракет збили, але дві з них влучили у парковку біля Будинку побуту та медичний центр.

Постраждалих жителів міста від ракетного удару по Вінниці розселили до готельних номерів. За попередніми даними, було частково зруйновано або пошкоджено близько 50 житлових будинків, які розташовані поряд з епіцентром вибуху. Про це у четвер, 14 липня, повідомив мер міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у Facebook.

“Маємо об’єднати зусилля для підтримки постраждалих мешканців громади. Понад 50 житлових будинків отримали пошкодження. Доручив відпрацювати алгоритм ремонту житла. Залучимо всі управлінські компанії”, – прокоментував міський голова.

Він зазначив, що для розселення людей підготували близько 200 готельних номерів та одну із міських шкіл.

“Надамо все необхідне для нічлігу, забезпечимо харчування”, – додав Моргунов.

Він повідомив, що ракетним ударом також зачепило міський транспорт – два трамвайні вагони, один тролейбус і один автобус.

“Водночас транспортники вже полагодили пошкоджені повітряні лінії та контактні мережі, щоб планувати роботи з відновлення руху електротранспорту в цьому районі. Міські служби працюють в екстреному режимі. Одне із завдань – допомога рятувальникам у розбиранні завалів. Надали також додаткову комунальну техніку для евакуації згорілих авто та прибирання території в епіцентрі вибуху”, – розповів він.

Моргунов при цьому наголосив, що можна відновити будинки, інфраструктуру, але вже ніщо не поверне життя людей.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав скотами російських агресорів, які завдали ракетного удару по Вінниці та вбили десятки людей.

Нагадаємо, 14 липня Росія завдала ракетного удару по Вінниці. Загинули щонайменше 23 особи, серед них троє дітей. Ще 64 особи поранені, 42 – вважаються зниклими безвісти.

У Вінниці та області 15 липня оголошено жалобу за загиблими.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button