Україна

Меру Святогірська оголосили про підозру у держзраді

Меру Святогірська оголосили про підозру у держзраді

Фото: gp.gov.ua

Чиновник погодився на пропозицію представника окупаційної адміністрації РФ обійняти посаду “голови тимчасово окупованого Святогірська”

Міський голова, перейшовши на бік ворога, звинуватив військовослужбовців Збройних сил України в умисному підпалі скиту Святогірської лаври.

 

Керівник Донецької обласної прокуратури заочно повідомив про підозру Святогірському міському голові у державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

За даними слідства, мер, перейшовши на бік ворога, поширив через засоби масової інформації звернення, у якому пропагував ідеї “русского міра”. Також підозрюваний висловлював подяку військовослужбовцям ЗС РФ, які захопили мирне місто.

 

Крім того, чиновник погодився на пропозицію представника окупаційної адміністрації РФ – “голови ДНР” обійняти посаду так званого голови тимчасово окупованого Святогірська, чим завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, кажуть у генпрокуратурі.

 

Нагадаємо, раніше голова Святогірська записав відеозвернення, в якому звинуватив військовослужбовців Збройних сил України в умисному підпалі скиту Святогірської лаври.

 

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button