Світ

Польща підняла в повітря чотири винищувачі на тлі атаки РФ на Україну

Польща підняла в повітря чотири винищувачі на тлі атаки РФ на Україну

Фото: Українська правда

Близько 5.45 ранку піднялася в повітря американська пара, що дислокується на базі в Ласках

Оперативне командування ЗС Польщі зазначає, що для забезпечення безпеки повітряного простору було піднято в повітря чотири F-16.

Повітряні сили Польщі спільно із американськими війсковими підняли у небо чотири винищувачі F-16 на тлі інтенсивного ракетного обстрілу України з боку Росії. Про це повідомляє Оперативне командування ЗС Польщі в соцмережі Х.

Зокрема, було зафіксовано інтенсивну активність дальньої авіації Російської Федерації, яка пов’язана з нанесенням ударів по території України.

“Для забезпечення безпеки польського повітряного простору було піднято в повітря дві пари винищувачів F-16 та літак-заправник союзників. Близько 5.45 ранку піднялася в повітря американська пара, що дислокується на базі в Ласках, а близько 6.15 ранку польська пара з бази в Кшесінах”, – мовиться в повідомленні.

Активність польської та союзницької авіації у повітряному просторі Польщі може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині країни, застерегло польське Оперативне командування.

Зазначимо, що в Польщі зафіксували появу “невідомого об’єкта”, що залетів з території України під час масованої ракетної атаки РФ. 

Варшава заявла, що буде “жорсткіше реагувати на подальші провокації з порушенням її повітряного простору”.

Президент Польщі Анджей Дуда обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом порушення під час ракетної атаки Росії на Україну польського повітряного простору. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button