Україна

У Командуванні назвали найефективнішу зброю проти безпілотників


У Командуванні назвали найефективнішу зброю проти безпілотників

Окупанти намагаються обирати час для запуску дронів, коли українські захисники “мають бути втомлені”, проте вони перебувають у постійній бойовій готовності.

Для поразки безпілотників іранського виробництва типу Shahed, які рухаються на невеликій швидкості та часто змінюють маршрут, найкраще застосовувати великокаліберні кулемети. Про це в неділю, 2 квітня, йдеться на Facebook-сторінці командування Об’єднаних сил ЗСУ з посиланням на слова командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва.
 
Він також зазначив, що збивати такі цілі так просто.
 
“Для того, щоб уникнути поразки та виконати своє завдання, безпілотники постійно змінюють маршрути. Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони”, – пояснив Наєв.
 
Водночас Наєв зазначив, що військові намагаються розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси ППО на таких відстанях, щоб страхувати один одного.
 
Командувач додав, що окупанти для атаки дронами намагаються обирати час, коли українські захисники “мають бути втомлені”, проте вони перебувають у постійній бойовій готовності.
 
Прикордонникам на території Луганської області вдалося “приземлити” один із ворожих безпілотників.
 
Уряд ухвалив постанову, якою спрощується процедура ввезення комплектуючих для безпілотників до України під час воєнного стану. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button