Україна

Мерія столиці прибере зі шкіл постачальників неякісних продуктів

Влада Києва рішуче налаштована виправити ситуацію у сфері дитячого харчування та прибрати зі шкіл і садочків недобросовісних постачальників, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу КМДА.

Про це заявив заступник голови Київміськдержадміністрації Валентин Мондриївський.

“Харчування дітей у київських школах має бути смачним, корисним і безпечним. Підрядники, що не дотримуються вимог якісного та безпечного харчування, мають бути усунені від його організації”, – наголосив він.

Посадовець зазначив, що депутати Київської міської ради разом з експертами вже напрацювали новий порядок, покликаний встановити жорсткі правила та посилити контроль за організацією дитячого харчування в закладах освіти. До кінця року буде розроблено методологію можливих типів організації харчування у шкільних їдальнях.

“Традиційна діюча модель виявила низку недоліків, яких не має бути в організації харчування. Боротися з недобросовісними постачальниками ми маємо вже зараз. На рівні міської влади це питання має бути вирішено”, – підкреслив Мондриївський.

За його словами, сьогодні розглядаються три можливі моделі організації харчування. Крім нинішньої, це також кейтеринг і забезпечення напівфабрикатами. Остання має кілька шляхів реалізації: від потужного підприємства до модернізації шкільних їдалень у міні-цехи. Зокрема, з вересня цього року почне діяти нова міжнародна система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points), яка ідентифікує, оцінює і контролює ризики на всіх етапах виготовлення харчових продуктів. Вона також полегшує контроль та робить його зрозумілим.

 

 

 

 

 

 

Back to top button