Україна

Мер, який закликав не чинити опір окупантам, отримав умовний термін


Брюханов вдень 27 лютого під час зборів закликав жителів міста не чинити опір російським окупантам і сказав, що в місті не формуватимуться сили опору, вогнепальна зброя населенню не видаватиметься.

 
Суд визнав голову Південної міської ради Харківської області Олександра Брюханова винним у зазіханні на територіальну цілісність України, але призначив йому умовне покарання. Про це відомо з вироку Київського районного суду Харкова.
 
За даними суду, Брюханов вдень 27 лютого під час зборів закликав місцевих жителів не чинити опір російським окупантам і сказав, що в місті не формуватимуться сили опору, вогнепальна зброя населенню не видаватиметься.
 
Прокурор і підозрюваний 11 червня уклали угоду про визнання винуватості.
 
Суд визнав Брюханова винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але з випробувальним строком на 2 роки. Суд скасував арешт і звільнив засудженого з-під варти.
 
Нагадаємо, СБУ викрила російську агентуру, до якої входили чиновники Кабміну і Торгово-промислової палати України.
 
Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, під час якої в Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях було затримано 19 російських агентів.
 
Також повідомлялося, що київська ІТ-компанія розробляла програми для окупантів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button