Україна

Мер столиці повідомив – коли скасують локдаун

Вже наступного тижня в Києві можуть послабити карантинні обмеження. Про це в ефірі токшоу «Свобода слова» на каналі ICTV розповів мер столиці Віталій Кличко, передає 1NEWS.

За його словами, вже 30 квітня у Києві відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій, до якої входять вірусологи, епідеміологи, фахівці медичної сфери. І в залежності від ситуації в місті комісія буде приймати рішення щодо послаблення або продовження локдауну.

«Ми не виключаємо, що наступного тижня ми вже зможемо послабити карантин, враховуючи, що локдаун дав свій результат. Чисельність захворювань зараз знизилася, але залишається ще високою», – сказав Кличко.

Він зазначив, що зараз коронавірус поводиться більш агресивно, ніж минулого року. Якщо раніше він більше загрожував людям похилого віку, то зараз дуже багато молодих людей не тільки хворіють важко, але й вмирають.

«Тільки минулого тижня понад 300 людей у столиці померли від цієї хвороби. Тому ми будемо приймати рішення виходячи з висновку комісії з надзвичайних ситуацій», – резюмував Кличко.

Додамо, що станом на ранок 27 квітня Київ залишається лідером по захворюваності на коронавірус. За добу виявлено 869 нових випадків хвороби.

Нагадаємо, локдаун в Києві триває з 5 квітня. Заборонена робота ТРЦ та закладів харчування (тільки на виніс), школи працюють дистанційно, а дитячі садочки зачинені. Громадський транспорт працює виключно за спеціальними пропусками.

 

 

Back to top button