Україна

Мер Праги заявив про відправку сотень обігрівачів до Києва та Миколаєва


Мер Праги заявив про відправку сотень обігрівачів до Києва та Миколаєва

Чехія підтримуватиме Україну до перемоги над Росією та у повоєнному відновленні, запевнив Зденек Гржиб.

Влада Праги відправляє Києву та Миколаєву сотні обігрівачів, агрегати та медичне обладнання на 22 млн крон. Про це повідомив мер столиці Чехії Зденек Гржиб у Twitter у п’ятницю, 25 листопада.

“Надсилаємо з Праги пакет допомоги жертвам українського геноциду з боку Росії: 626 обігрівачів (400 для Києва, 226 для Миколаєва), 18 генераторів (10 для Києва, 8 для Миколаєва). Плюс медичне обладнання на 22 млн крон (майже 940 тисяч доларів – ред.) для Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я України”, – написав Гржиб.

За його словами, Чехія підтримуватиме Україну до перемоги над Росією та у повоєнному відновленні.

“Російські тирани не лише вбивають і знищують, а й намагаються позбавити всю країну тепла і світла підлими атаками на цивільну інфраструктуру. Тому ми підтримуватимемо Україну, поки вона не переможе. І ми підтримаємо її і потім у рамках повоєнного відновлення. Не можна поступатися злу!”, – резюмував Гржиб.

Раніше у п’ятницю стало відомо, що Франція направляє в Україну 100 потужних генераторів від 50 до 100 кВт. Про це повідомила міністр закордонних справ Катрін Колона.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button