Україна

Мер Мелітополя попередив про провокації окупантів


Мер Мелітополя попередив про провокації окупантів

Іван Федоров вважає, що росіяни намагаються замаскувати під “евакуацію” цивільних громадян чергові провокації.

“Евакуація”, яку оголосили загарбники на тимчасово окупованій території Запорізької області, йде надто швидко, тому є ймовірність того, що росіяни готуються до провокацій. Про це заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

“Можемо це побачити на прикладі Токмаку, де з вчорашнього дня масово “евакуюють” людей”, – підкреслив чиновник.

За його словами, в Токмаку автобуси або колони автобусів від’їжджають раз на 20-30 хвилин. В автобусах тільки третина цивільних, а всі інші – переодягнені військові.

“Здебільшого автобуси їдуть в Бердянськ. Там залишають цивільних, а військових везуть далі в Маріуполь”, – розказав міський голова.

У Токмаку нині величезні черги за хлібом, а бензин закінчився на більшості заправок, людей із лікарень або виписали, або просто викинули з медзакладів, додав він.

“Також попередили всіх, що як тільки почують звуки пострілів чи почнеться наступ, то зразу знеструмлять місто і зникне водопостачання. Тобто ворог збирається прикриватися цивільним населенням як “живим щитом” та чинити провокації”, – підсумував Федоров.

Як вже повідомлялось, 5 травня росіяни оголосили “эвакуацію” у окупованій частині Запорізької області. Жителів 18 населених пунктів, в тому числі у міст, нібито тимчасово вивезуть углиб регіону через обстріли у прифронтовій зоні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button