Україна

Мер Мелітополя: На Запоріжжі окупанти вимагають гроші за виїзд


Мер Мелітополя: На Запоріжжі окупанти вимагають гроші за виїзд

Окупанти сформували три черги та беруть гроші за виїзд без черг. На виїзд з окупованої території чекають 1200 машин.

На блокпосту у Василівці Запорізької області чекають на виїзд з окупованої території 1200 машин. Окупанти сформували три черги та беруть гроші за виїзд без черг. Про це в ефірі національного телемарафону сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Сьогодні там є три черги: перша – це, очевидно, платна. Вони беруть із людей від 100 до 500 доларів за виїзд без черги, і люди можуть виїхати за одну добу. Друга – для пільгових категорій, люди чекають 3-4 доби, до неї можуть увійти інваліди, маленькі діти, люди похилого віку, третя – звичайна, до 7 днів очікування”, – сказав Федоров.

Він додав, що ситуація ускладнилася тим, що дорога, яка у сірій зоні, непроїзна через проливні дощі.

“Ворог навмисно випускає людей, які потім застрягають. Дякую нашим рятувальникам, які витягли понад 500 авто, з яких 100 – вантажівок. Рятувальні операції тривали понад 12 годин”, – сказав Федоров.

Нагадаємо, у Запорізькій області рятувальники відбуксували 50 вантажівок та дві сотні легкових автомобілів, що застрягли під селом Кам’янське, де дощі розмили об’їзну ґрунтову дорогу. Це “дорога життя” у Василівському районі, через яку евакуюються мешканці окупованих територій.

Раніше повідомлялося, що на блокпості в м. Василівці Запорізької області, де війська РФ блокують проїзд автомобілів з українцями, які бажають евакуюватися, померли четверо людей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button