Україна

Мер Маріуполя повідомив, скільки коштуватиме відновлення міста


Мер Маріуполя повідомив, скільки коштуватиме відновлення міста

Вартість реконструкції Маріуполя становитиме понад 14 мільярдів доларів. За попередніми оцінками, на відновлення піде щонайменше сім років.

Відновлення Маріуполя може зайняти 7-10 років і коштуватиме понад 14 мільярдів доларів. Європейський інвестиційний банк та великий український бізнес заявили про готовність допомогти у реконструкції міста. Про це заявив міський голова Вадим Бойченко, повідомляє Маріупольська міська рада у своєму Telegram-каналі у середу, 6 липня.

За словами мера, російські окупанти знищили у місті 1356 багатоповерхових будинків та розбомбили 40% приватних будинків. Значна частина таких будинків не підлягає реконструкції.

Він зазначив, що у перспективі планується будівництво нових об’єктів. Експерти попередньо оцінюють вартість відновлення інфраструктури більш ніж у 14 млрд доларів для проживання там 220 тисяч осіб. Остаточну цифру назвуть після деокупації, коли можна буде провести оцінку зруйнованих будинків.

“Співпрацюємо з різними експертами із міст, які були зруйновані під час Другої світової війни. Це Гданськ, Варшава, Дрезден, Роттердам. Вивчаємо їхній досвід відновлення. Сподіваємось, що у “плані Маршалла” для всієї країни буде окремий розділ для Маріуполя”, – резюмував Бойченко.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти руйнують у Маріуполі сквер біля Драмтеатру.

Крім того, в окупованому Маріуполі люди по кілька днів чекають на воду, тоді як російські загарбники демонстративно поливають газони із висохлою травою.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button