Україна

Мер Дніпра вакцинувався від коронавірусу

Міський голова Дніпра Борис Філатов вакцинувався від коронавірусу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, процент відмов від вакцинації досить високий, і найприкріше, що в основному відмовляються самі медпрацівники.

«Чому вони це роблять, раціональних пояснень немає. Хтось каже, що вже перехворів. Хтось, що вакцина «сира» (як ніби після неї виростуть роги або копита). Хтось взагалі без пояснення причин. Через це страждає логістика вакцинації і докторам, щоб не пропадали дози, доводитися заздалегідь вибудовувати графік (наприклад, мене запросили на точний час і після маніпуляції поїхали вакцинувати інших людей, у яких було позначено свого часу)», = пише Філатов.

Він також додав, що є велика кількість людей, які хочуть вакцинуватись, але поки не мають змогу.

«Дивно, але, наприклад, вчителі просто стоять в черзі і, на відміну від тих же медпрацівників, які не переживають, що вакцина «якась не така». Вакцинація «публічних персон з метою популяризації» теж стала відверто скидатися на узаконення ВІП-вакцинації для еліт і селебріті. І вже точно блогери з Інстаграмма не мають права обходити в черзі літніх людей…. Про вакцинацію зобов’язані говорити лікарі, а не «лідери громадської думки». І найголовніше, потрібно терміново вносити зміни в документи МОЗу, які б дозволили використовувати зайві дози не для «публічних персон», а для людей записалися в чергу», – зазначив Філатов.

Нагадаємо, в Дніпрі з 25 березня запроваджують суворий карантин. Діятиме він до 13 квітня.

Back to top button