Україна

Мер Дніпра почав погрожувати церквам відключенням світла і води

Мер Дніпра Борис Філатов пригрозив церквам, які не будуть дотримуватись карантину, відключити воду та світло. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

священник причащає вірян у Вербну неділю в Дніпрі

«Шановні священнослужителі. Все, що влада хотіла вам сказати, вам було сказано на зустрічі в єпархії 9 квітня. Я так зрозумів, що деякі не почули. Тоді ще раз. Крім штрафів від поліції і кримінальних справ, ви отримаєте весь комплекс заходів від міської влади, які вже відкатані на наливайках і пунктах металоприйому. Хочете сидіти без води і світла, з закладеними дверима і перекопаними дорогами? Ми вам все це забезпечимо. І не допоможе вам ніхто. Ні мої прекрасні відносини з Владикою Іринеєм, ні депутатське лобі, ні сам Господь Бог», – пише Філатов у притаманній експресивній манері.

Він додав, що церквам, які не будуть дотримуватися правил, варто чекати скасування документів на землю і будь-яких дозволів на реконструкцію.

В кінці він додав, що священнику, який причащав людей у Вербну неділю з однієї ложки, варто готуватися до жорстких заходів. У Храмі Великомученика та цілителя Пантелеімона в місті Дніпро, священник причащав вірян з однієї ложки, незважаючи на пандемію коронавірусу.

«І, да, передайте цьому кретинові з «Тополя», чиє фото на Вербну Неділю обійшло всі ЗМІ, нехай вже готується», – написав Філатов.

Уважаемые священнослужители.Меня тут пресс-служба просит написать пафосное обращение, чтобы на Пасху все оставались…

Опубліковано Borys Filatov Вівторок, 14 квітня 2020 р.

Нагадаємо, на початку квітня Філатов повідомив, що місто готується до найгіршого, тому на території міських кладовищ викопали 600 могил під можливе поховання померлих від коронавірусу.

«Для тих, кому не доходить. Ми готуємося до найгіршого. На території міських кладовищ викопано не 400, а вже 600 могил під можливе поховання померлих від коронавірусу. Для зберігання тіл закуплена тисяча щільних пластикових мішків», – заявляв Філатов.

Back to top button