Україна

Мер Борисполя розповів про мобілізацію до ЗСУ


Мер Борисполя розповів про мобілізацію до ЗСУ

Зараз шлях до війська і обрання спеціальності набагато простіший завдяки рекрутинговим центрам, зазначив Володимир Борисенко.

Міський голова міста Бориспіль Володимир Борисенко у вересні 2023 року пішов на службу в Збройні сили України. Він розповів про власну мобілізацію і дав поради українцям в інтерв’ю для Кореспондент.net, оприлюдненому у середу, 24 липня.

“Я обирав між 72-ю та 10-ю бригадою, тому що це дві бригади, які на початок повномасштабного вторгнення, на лютий-березень 22-го року, прикрили наше місто, наш регіон та все Лівобережжя Київської області. Вони відігнали ворога аж до кордонів”, – сказав Борисенко, який служить зараз у складі 10 Окремої гірсько-штурмової бригади Едельвейс.

За його словами, він пройшов той шлях, який зараз набагато простіше зробити за рахунок того, що з’являються рекрутингові центри.

“Щоб зрозуміти, що тебе чекає у війську, ти можеш прийти не обов’язково спочатку в військкомат. Ти можеш прийти в рекрутинговий центр, подивитися в інтернеті, які є бригади, де відбуваються набори і які є вакансії. Не всі солдати воюють на передовій, не всі воюють в піхоті та в окопах. Дуже багато прикладних професій є там, де потрібно залучати й ІТ-сферу, і бухгалтерську сферу, і діловодську сферу, і психологів зараз дуже сильно не вистачає”, – заявив Володимир Борисенко.

Він підкреслив, що підтримує новий закон про мобілізацію. Завдяки йому багато базових навчальних центрів зараз реально наповнені.

“Півтора-два місяці навчання проходження курсу молодого бійця (БЗВП) дасть можливість імплементувати війську нові свіжі сили. Чи дасть можливість це зробити ротацію, відведення основних бригад? Ні, не дасть. Але це дасть можливість суттєво підсилити ці бригади на різних напрямках. Це той поштовх, який я називаю переломом у війні, він може відбутися завдячуючи кожному з цих хлопців, які зараз потрапляють у військо, які з новими силами прийдуть і дадуть можливість зробити цей переломний момент, після чого наша перемога буде наближуватись набагато стрімкіше”, – вважає Борисенко.

На його думку, мобілізуватися й вступити до лав ЗСУ – це єдиний правильний спосіб для того, щоб перемогти в цій війні, зберегти нашу країну і не передати цю війну майбутнім поколінням.

“Тому я вважаю, що так має вчинити кожен, попри свою професію та незалежно від того, в якому соціальному прошарку знаходиться ця людина. Так має поступити кожен патріот своєї країни”, – резюмував він.

Нагадаємо, 23 липня Верховна Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію в Україні ще на 90 днів – до 9 листопаа 2024 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 1 =

Back to top button