Україна

Медичний кисень – У МОЗ запевнили, що лікарні отримають 225 нових кисневих станцій протягом двох місяців – 1News

У медзакладах Києва з’являться 11 кисневих станцій та ще 7 будуть поставлені в лікарні області

В Україні – киснева криза
Фото з відкритих джерел

В опорних закладах охорони здоров’я вже почали встановляювати 225 кисневих станцій, закуплені ДП “Медзакупівлі України” наприкінці минулого року. З них 105 нових кисневих станцій будуть доставлені в регіони протягом лютого, а решта – у березні. Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ. 

“Ще влітку минулого року в українських лікарнях  було лише близько 50 кисневих станцій. В умовах пандемії ця цифра дуже далека від реальних потреб. Тому, менш ніж за пів року, МОЗ вдалося збільшити цю цифру майже у 8 разів. Вже до середини 2022 року в українських медзакладах працюватиме близько 400 кисневих станцій”, – повідомив заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський. 

Станції генерації кисню були придбані за кошти держбюджету для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо у рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Найбільше станцій відправлять до медзакладів на Дніпропетровщині – 16. Ще по 15 станцій автономної генерації кисню отримають лікарні Хмельниччини та Донеччини. У медзакладах Києва з’являться 11 кисневих станцій та ще 7 будуть поставлені в лікарні області.

1News за темою: Лікарні України отримають майже 350 кисневих станцій контейнерного типу, – Ляшко

Раніше у МОЗ повідомили, що для забезпечення потреби у кисні лише у 2021 році уряд виділив регіонам 1 млрд 654 млн грн. Зокрема, у другому півріччі минулого року закуплено 385 кисневих станцій для лікарень.


Джерело

Back to top button