Україна

Медведчук програв апеляцію і залишиться під домашнім арештом

Народний депутат від ОПЗЖ заявив, що оскаржуватиме підозру та звернеться до суду з питання зміни запобіжного заходу

Київський апеляційний суд залишив у силі домашній арешт народного депутата України Віктора Медведчука, члена фракції “Опозиційної платформи – За
життя” (ОПЗЖ).

Відповідною ухвалою суд відмовив у задоволенні апеляції захисників політика, – інформує 1NEWS.

“І Печерський суд, і апеляційний, повинні були вивчити матеріали… За статтями, які приписуються – суцільна порожнеча… Докази… обвинувачення наразі не має у своєму розпорядженні, і, незважаючи на це, обирається запобіжний захід”, – сказав Медведчук після оголошення рішення.

Він додав, що оскаржуватиме підозру та звернеться до суду з питання зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в анексованому РФ Криму.

Згодом суд обрав для Медведчука запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Печерський районний суд Києва 9 липня продовжив домашній арешт Медведчуку до 7 вересня. Політик подав апеляцію на це рішення суду.

Тараса Козака було оголошено в розшук, є рішення суду на його затримання для обрання запобіжного заходу. Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Водночас, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button