Україна

Майже на чверть зросли обсяги будівництва житла

Обсяги житлового будівництва в Україні зросли на 23% , а кількість відмов при отриманні дозволів скоротилася до 2%, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції.

«Ми бачимо зростання у будівельному секторі України на 23%… Ми сьогодні практично маємо лише два відсотки відмов, які раніше становили, за дозвільними процедурами, до 50%», – сказав Зубко.

Він додав, що в Україні затверджено 13 нових будівельних норм, що дасть змогу впроваджувати європейські нормативи.

Віце-прем’єр міністр наголосив на важливості дерегуляції у будівельній сфері та нагадав, що у 2017 році Україна піднялася у рейтингу Світового банку “Doing Business” із 80-го рядка на 76-й, а за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» – із 140-ї на 35-ту позицію.

Зубко додав, що такому зростанню сприяли ініціативи Мінрегіону – закони щодо вдосконалення містобудівної діяльності і шодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності.

Нагадаємо, середні ціни пропозицій продажу трикімнатних роздільних квартир біля метро в 2017 році в Києві максимально підвищилися на 15,8% в Оболонському районі та впали на 8,4% в Подільському,

За минулий рік середні стартові ціни на продаж трикімнатних роздільних квартир біля метро в Києві в доларах США підвищилися на 1,8%, з $1419/кв. м за станом на 5 січня 2017 року до $1445/кв. м на 5 січня 2018 року.

Для порівняння, середні ціни пропозицій продажу трикімнатних роздільних квартир в цілому по Києву в 2017 році зросли на 15,3%, з $1074 до $1238 за кв. м.

Back to top button