Україна

Повідомлено про підозру керівнику “МВС РФ”, який викрадав українців


 Повідомлено про підозру керівнику МВС РФ , який викрадав українців

Фігурант – колишній житель Донеччини Сергій Берьозін, який у 2014 році вступив до лав терористичної організації “ДНР”.

СБУ повідомила про підозру ще одному керівнику “МВС РФ” на Херсонщині, який викрадав українців. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта з окупаційного «управління МВС РФ у Херсонській області», яке діє на тимчасово захопленій частині регіону. Зловмисник причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів. Наразі він переховується від правосуддя на лівобережжі області, але співробітники СБУ встановили його особу і задокументували злочини”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що фігурант – колишній житель Донеччини Сергій Берьозін, який у 2014 році вступив до лав терористичної організації “ДНР”, і ватажки бойовиків призначили його до лав так званого “Ясинуватського міськвідділу МВС” в окупованому місті.

“Після початку повномасштабної війни і захоплення Херсонщини фігурант отримав “підвищення” та очолив створене агресором “Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції РФ”. На цій “посаді” зловмисник виконує вказівки москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні. Для цього він особисто віддає накази на викрадення місцевих жителів для їх подальшого ув’язнення в російських катівнях. У застінках людей піддають жорстоким тортурам і таким чином намагаються зламати в них спротив та схилити до співпраці з російськими загарбниками”, – повідомляють в СБУ.

Берьозіну повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

“Оскільки він перебуває на тимчасово окупованій частині на півдні України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що викрито агента РФ, який прикидався рятувальником.

СБУ виманила з Придністров’я російського агента і затримала

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button