Україна

Маріуполь тепер місто примар – радник мера

Маріуполь тепер місто примар - радник мера

Кладовище у селищі Старий Крим на околиці Маріуполя

З початку воєнного вторгнення РФ загинули щонайменше 22 тисячі маріупольців, повідомив Петро Андрющенко.

За три місяці війни у ​​Маріуполі загинули 22 тисячі людей. Про це в інтерв’ю CNN заявив радник мера міста Петро Андрющенко.

Він уточнив, що названа цифра ґрунтується на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з людьми, які перебувають у Маріуполі. При цьому Андрющенко впевнений, що реальна цифра може бути набагато вищою.

За словами радника, процес перепоховання загиблих ускладнений тим, що окупанти наполягають на доставці тіл у морг, а там вимагають від осіб, які їх привезли, підтвердити перед камерою причетність до вбивства українських військових.

Очевидці зазначають, що Маріуполь “відкинуто у середньовіччя”.

“У місті абсолютно темно. Єдині вогні – від російських військ та російських патрулів. Усюди запах смерті та запах вогню”, – зазначив Андрющенко.

Радник мера наголосив, що місто перебуває в ізоляції і в ньому гуманітарна катастрофа.

Мешканці не можуть вільно пересуватися, оскільки для будь-якого пересування містом необхідні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм виїхати.

Раніше Андрющенко повідомив, що кадировці взяли під контроль Маріупольський район та ввели нову пропускну систему.

Нагадаємо, 20 травня з території Азовсталі вийшли усі українські військові. Їм дали наказ припинити оборону Маріуполя і зберегти життя особового складу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button