Україна

Єврорада готує додаткові умови для вступу України в ЄС – Стефанішина


Єврорада готує додаткові умови для вступу України в ЄС - Стефанішина

Чиновниця зазначила, що Європейська комісія, визначаючи чотири додаткові сподівання стосовно антикорупційної реформи.

Європейська рада може зобов’язати Україну виконати додаткові завдання перед початком переговорів про вступ до ЄС. Фінальне рішення слід чекати 14 грудня. Про це повідомила міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону в середу, 8 листопада. 

“Європейська комісія, визначаючи чотири додаткові сподівання стосовно антикорупційної реформи, антиолігархічного законодавства в частині лобіювання та нацменшин не визначили це як рекомендації”, – зазначила чиновниця.

Вона додала, що лідери ЄС просять Європейську раду зобов’язати Україну виконати ці завдання перед тим, як Єврокомісія почне свою формальну роботу.

“Не факт що лідери саме таким чином підтримають бачення Єврокомісії. До того ж деякі з цих завдань мають бути ухвалені найближчим часом. Думаю, що ще 14 грудня ми будемо бачити фінальне рішення. І тільки після цього будемо розуміти наступні кроки”, – резюмувала міністр.

Єврокомісія рекомендувала країнам Євросоюзу почати переговори про вступ з Україною, проте Київ мусить реалізувати ще кілька умов.

В ЄК назвали термін переговорів про вступ у ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button