Україна

Малюська припустив, коли Конгрес розгляне допомогу Україні


Малюська припустив, коли Конгрес розгляне допомогу Україні

Наразі ситуація із ухваленням допомоги для України вже не виглядає такою патовою, як це було кілька тижнів тому, вважає міністр.

Законопроєкти про допомогу Україні, а також про конфіскацію російських активів Конгрес Сполучених Штатів може розглянути в одному пакеті, причому це може статися вже найближчим часом. Про це у суботу, 16 березня, в ефірі телемарафону сказав міністр юстиції України Денис Малюська.

За його словами, Київ отримав оптимістичні сигнали від американських законодавців.

“Конгресмени, сенатори та представники виконавчої влади в США підтвердили, що існує ймовірність, що всі проєкти щодо України: і військова і фінансова допомога, а також конфіскація активів будуть голосувати одним пакетом. Більше того, такий розгляд і навіть голосування можуть розпочатися наступного тижня, якщо буде знайдено компроміс по технічних деталях”, – сказав міністр. 

Раніше повідомлялося, що республіканці у Конгресі замість винесення на голосування законопроєкта про допомогу Україні від Сената, вирішили створити альтернативний законопроєкт, в якому частину невійськової допомоги пропонують виділити у вигляді кредиту. Однак, голосування по ньому очікувалося не раніше квітня.

Тим часом демократи не погоджуються із таким розвитком подій і 12 березня почали збір підписів, щоб винести на розгляд законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів в обхід спікера Майка Джонсона. Протягом перших двох днів він зібрав 177 підписів з 218 необхідних. У третій день не з’явилося жодного нового підпису.

Не допомога, а кредит. Гроші США для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button