Україна

Маленькі зарплати в Україні – Землянська заявила, що піклуватися про простого українця невигідно – 1News


pnk.tv

Про людей влада починає дбати тільки перед виборами, каже експерт

У влади зараз є топ-стаття витрат – “Велике будівництво”, а піклуватися про простого українця – це невигідно. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявила голова профспілки виробничників, підприємців і трудових мігрантів Наталія Землянська.

https://www.youtube.com/watch?v=ScNGcUO42FM

Гостя студії, коментуючи ситуацію з низьким рівнем зарплат в Україні, зазначила, що зараз у пріоритеті – “Велике будівництво”, а не зарплати громадян.

“Якби не пандемія, то підвищення зарплат лікарям так би і залишилося в передвиборних промовах кандидата на пост президента. Та ж сама ситуація зараз з оплатою для військових. Чому? Тому що, вибачте, у нас є топ-виклик, топ-стаття витрат – “Велике будівництво”, на якій, як говорили дослідження і аудити і Світового банку, і так далі, вже навіть увійшло в ужиток таке слово, як “будівельний картель”, це у зв’язку з “Великим будівництвом”. Тому піклуватися про простого українця – це невигідно. Про простого українця починають дбати, або коли є такі глобальні виклики, як пандемія, як ескалація конфлікту або коли масові акції протесту і вже влада розуміє, що на волосині. А в такий період піклуватися немає сенсу, тому починають піклуватися тільки перед виборами, знову обіцяти і знову задобрювати і знову підкуповувати”, – сказала Наталія Землянська.

Експерт зазначила, що народні депутати від “Слуги народу” про українців піклуватися не будуть, вони виконують завдання лобістських груп.

1News за темою: Платять з ОП, а ресурсів два – або “Велике будівництво”, або митниця, – Крюкова про виплати у “конвертах” для “слуг народу”

Як повідомлялося, за січень керівники Верховної Ради отримали 24-40 тисяч зарплати. Найбільше нарахували спікеру парламенту Руслану Стефанчуку, а найменше – першому заступнику спікера ВР Олександру Корнієнку.

Нагадаємо, у 2021 році з державного бюджету спрямували майже 750 мільйонів гривень на зарплати для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів. При цьому були скорочені витрати на паралімпійців.

Також повідомлялося, що міністр фінансів України Сергій Марченко в 2020 році задекларував 537,5 тисячі гривень доходів, а його зарплата міністра становила 491 тисяч гривень. Нещодавно було оприлюднено декларацію міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка. За рік чиновник заробив кілька мільйонів гривень і має у власності кілька авто класу люкс. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button