Україна

Мала бути кров: правоохоронці затримали групу осіб, які планували масові заворушення в низці міст України

В Україні затримали осіб, які планували масові заворушення на території країни. Про це на брифінгу розповіли міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та голова Національної поліції Ігор Клименко, повідомляє 1News.

фото 1News

За словами Монастирського, такі заворушення використовується як елемент гібридної війни. Монастирський розповів, що вчора в Києві була затримала група осіб, яка планувала масові заворушення в центрі міста.

«Кількість таких осіб планувалось зібрати до 5 тисяч. З них до 1,5 тисячі «тітушки», які мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Обов’язково мало бути насильство серед учасників мітингу. Мала бути кров… Була захована несправжня кров, яка була повинна начебто пролитись. Були медики, які мали підтвердити псевдотравмування таких «активістів»… Мав бути заплановий підпал автомобільних шин», – розповів він.

За словами Монастирського, це була лише перша акція з цілої низки запланованих. Це зафіксовано на відео- та  аудіоносіях.

«Ці акції планувалося провести в низці  міст України. Це Сумська, Чернігівська,  Полтавська і Черкаська області. Тобто області фактично за годину-півтори доїзду від Києва і наших північних кордонів із Російською Федерацією, – додав міністр.

Голова МВС зазначив, що він підтримує мирні зібрання в Україні, але «ця акція була одразу спрямована саме на насильницькі дії».

Ігор Клименко повідомив, що вранці 31 січня у Києві мала розпочатися акція, яка не носила мирний характер.

Правоохоронці показали відео на доказ того, що акції носили проплачений характер.

Back to top button