Україна

Макрон втретє відклав візит до України – ЗМІ


Макрон втретє відклав візит до України - ЗМІ

Візит французького лідера перенесли за кілька днів після обстрілу Одеси під час візиту Володимира Зеленського та прем’єра Греції Кіріакоса Міцотакіса, стверджують джерела.

Президент Франції Еммануель Макрон три рази відклав свій візит до України. Тепер він має відбутись у “найближчі тижні”, повідомляє Reuters у понеділок, 11 березня.

Як нагадує агентство видання, спочатку Макрон заявляв, що планує у лютому підписати двосторонню угоду про безпеку з президентом України Володимиром Зеленським. Ця поїздка була відкладена. Зрештою Зеленський приїхав до Парижа для укладання угоди.

Дипломати, яких цитує Reuters, заявили, що друга дата була запланована на початок березня. Потім вона була перенесена на кінець цього тижня, але зрештою строки знову змінилися.

“Голови двох держав погодилися підтримувати тісний контакт, зокрема щодо візиту президента в Україну, який має відбутися в найближчі тижні”, – заявив президент Франції після телефонної розмови двох лідерів.

Зазначається, що цей візит перенесли за кілька днів після обстрілу Одеси під час візиту Зеленського та прем’єра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

“Макрон також мав відвідати Одесу”, – пишуть журналісти.

Два дипломатичні джерела повідомили, що президент Франції розглядає питання про те, чи варто розширити поїздку, включивши до неї інших глав західних держав, які приєднаються до нього, а не просто двосторонню поїздку, щоб продемонструвати єдність серед союзників та солідарність з Україною.

Нагадаємо, 10 березня Зеленський провів телефонну розмову з Макроном. Глави держав, серед іншого, обговорили свою майбутню зустріч в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button