Україна

Майже половина українців впевнені, що Мінські угоди не працюють

Частка українців, впевнених, що Мінські угоди не працюють, і потрібен інший шлях залагодження воєнного конфлікту на Донбасі, за рік зменшилася з 51,8% до 46,4%. Про це свідчать результати опитування «Громадсько-політична ситуація в Україні» Інституту соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України, передає 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Менш ніж 15% українських громадян вважають, що Мінським угодам немає альтернативи, і їх виконання – єдиний шанс досягти миру на Донбасі. «Питома вага» прихильників такої думки у порівнянні з минулим роком практично не змінилася. Проте частка тих, хто впевнений, що Мінські угоди не працюють, і потрібен інший шлях залагодження воєнного конфлікту на Донбасі, за рік зменшилася з 51,8% до 46,4%.

Третина респондентів (34,3%) нині не має визначеної позиції з цього приводу. Найнижчий рівень підтримки безальтернативності Мінських угод зафіксовано в Східному регіоні (10,3%), де понад половину мешканців (50,1%) вважають за необхідне шукати інші шляхи врегулювання воєнного конфлікту.

Опитування було проведене з 1 по 12 серпня 2021 року Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України провели опитування «Громадсько-політична ситуація в Україні». Вибірка репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше. Опитування проводилося методом інтерв’ювання.

Опитано 1200 респондентів у всіх регіонах України, за винятком АР Крим, м. Севастополь і захоплених проросійськими бойовиками окремих районів Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки становить 3,2%.

Back to top button