Україна

Майже половина перевізників не вийшли на міжміські маршрути

У зв’язку з посиленням правил пасажирських перевезень між областями транспортні компанії відмовляються виконувати рейси, інформує 1NEWS з посиланням на LIGA.net.

Зазначається, що 21 жовтня люди не змогли виїхати з Києва до низки міст – зокрема до Кривого Рогу, Миколаївки, Рівного, Харкова, Кам’янця-Подільського, Умані, Одеси, Білгорода-Дністровського, Новгорода-Сіверського.

“Перевізники не розуміють правил контролю і бояться, що поліція буде штрафувати водіїв. У результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії Укрпас – перевізники повертаються до “тіньових перевезень”, – повідомив Максим Скляренко, директор Укрпасу. Цей онлайн-сервіс із продажу квитків має в управлінні шість автостанцій у столиці та 18 – у Київській області.

Загалом, за даними Укрпасу, виходити на рейси відмовилися 45% автоперевізників.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів посилив правила пасажирських перевезень у регіонах, де встановлено «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівні епіднебезпеки

Від 21 жовтня необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту є наявність як у водіїв, так і в пасажирів документів, що підтверджують їхню COVID-безпечність.

 

 

 

 

 

Back to top button