Україна

Майже 350 кисневих станцій контейнерного типу отримають українські лікарні – 1News

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко
Фото з відкритих джерел

Також очільник МОЗ нагадав, що у липні 2021 року в країні функціонувало лише 50 кисневих станцій, а після завершення монтажу всіх закуплених буде 385

Перші кисневі станції контейнерного типу, закуплені державним підприємством “Медичні закупівлі України”, вже перебувають в лікарнях. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

“118 кисневих станцій були закуплені за кошти урядової субвенції та наразі монтуються в лікарнях. Окрім того, ДП “Медичні закупівлі” придбало додатково 225 станцій, їх поставка відбувається вже сьогодні (одна на фото з м. Одеса). Таким чином, після завершення робіт, за один рік кількість постійнодіючих кисневих станцій в країні збільшиться майже у 8 разів”, – написав Ляшко.

Також очільник МОЗ нагадав, що у липні 2021 року в країні функціонувало лише 50 кисневих станцій, а після завершення монтажу всіх закуплених буде 385.

1News за темою: У Львівській області перевірять кисневі станції у лікарнях після вибуху в Косові

Нагадаємо, у листопаді 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про виділення 800 млн грн на купівлю кисневих станцій. Згідно із законом, 650 млн грн витратять на закупівлю кисневих станцій, а 150 млн грн – на їхнє проєктування і монтаж.


Джерело

Back to top button