Україна

Майже 30 тисяч українців вже зробили щеплення від коронавірусу

В Україні за 10 березня перше з двох щеплень проти коронавірусу зробили 5 898 людям, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Загалом від початку кампанії з вакцинації – а це з 25 лютого – першу з двох доз препарату отримали 29 378 людей.

За 10 березня в Україні зробили на 1 536 щеплень більше, ніж за попередню добу. Вакцинацію здійснювали 109 мобільних бригад з імунізації.

За добу найбільше щеплень зробили у Тернопільській області – 500 людям. Також серед лідерів Київська (470 щеплень), Дніпропетровська (459 щеплень) та Вінницька (420) області.

Загалом найбільше вакцинували на Донеччині – там 3 504 людини отримали першу дозу препарату. Найменше – у Закарпатській (494 від початку кампанії).

Додамо, що напередодні міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що його не влаштовують темпи вакцинації українців від коронавірусу. За словами Максима Степанова, до кінця минулого тижня в Україні мали вийти на темпи вакцинації у 10 тисяч щеплень за добу, але робили лише 2-3 тисячі. Глава МОЗ раніше заявляв, що темпи вакцинації в Україні мають зрости влітку і становити від п’яти до семи мільйонів осіб щомісяця.

 

 

Back to top button