Україна

Майже 30 тисяч турнікетів близько року лежали на складах – Міноборони


Майже 30 тисяч турнікетів близько року лежали на складах - Міноборони

Майже третина турнікетів уже видана військовим. Також ініційовано видачу іншого медичного майна.


На складах Командування медичних сил аудит Міністерства оборони виявив 30 тисяч турнікетів, які зберігалися майже рік. Частину з них уже видали військовослужбовцям. Про це повідомила пресслужба відомства в понеділок, 4 березня.
 
Аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США. Ці турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.
 
“Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів, наразі майже третина – уже у військовослужбовців. Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалися на складах у значній кількості”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше аудитори Міноборони встановили, що окремим військовослужбовцям безпідставно виплачували додаткову грошову винагороду. Сума завданих державі збитків перевищила 180 млн гривень.

Президент Володимир Зеленський провів 4 березня селекторну нараду, під час якої обговорили аудит ЗСУ та надходження зброї.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button