Україна

Магістральний водогін на півдні перебуває на фінальній стадії готовності


Магістральний водогін на півдні перебуває на фінальній стадії готовності

Наразі монтуються камери для обслуговування, огляду, регулювання мережі трубопроводу. Також встановлюють запірну арматуру та необхідне обладнання.

Міністерства інфраструктури повідомило, що магістральний водогін на Дніпропетровщині, який має забезпечити водопостачання для міст, які постраждали унаслідок підриву Каховської ГЕС, вже на фінальній стадії готовності.

Зазначається, що наразі монтуються камери для обслуговування, огляду, регулювання мережі трубопроводу. Також встановлюють запірну арматуру та необхідне обладнання. Камера захищатиме водогін від температурних сезонних коливань. Загалом таких камер 96. Роботи на них виконано на 80%. Вже заклали фундаменти, звели стіни та нанесли гідроізоляцію.

Інші роботи тривають на трьох ділянках водогону:

  • Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг): Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на 93%. Працює 158 одиниць техніки, 343 працівника.
  • Марганець – Нікополь – Покров: Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на 98%, паралельно проводять роботи з засипки труби. Задіяно 219 працівники, 38 одиниць техніки.
  • Запоріжжя – Томаківка – Марганець: Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на 99%, проводять роботи з засипки труби. Задіяно 574 робітників і 260 одиниці техніки.

 

 

Раніше повідомлялося, що магістральний водогін добудовано на 95%.

Нагадаємо, через підрив росіянами Каховської ГЕС мешканці Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води. Водогін забезпечить питною водою близько півтора мільйона людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button