Україна

МАГАТЕ залишить двох представників на ЗАЕС


МАГАТЕ залишить двох представників на ЗАЕС

Наступного тижня Рафаель Гроссі обіцяє звіт про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції виконавчій раді МАГАТЕ.

 

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі в п’ятницю, 2 вересня, підтвердив, що після завершення місії на Запорізькій атомній електростанції залишаться двоє представників організації. Про це Гроссі заявив на прес-конференції у штаб-квартирі МАГАТЕ у Відні.
 
Гендиректор МАГАТЕ нагадав, що у четвер очолив місію за участю 15 експертів організації, які провели кілька годин на Запорізькій АЕС.
 
“Шість наших експертів залишаються там. Вони продовжать роботу, яка розпочалася вчора. І після цього, як я вже казав у Києві після візиту на Запорізьку АЕС, ми встановлюємо постійну присутність на місці – цього разу за участю двох експертів, які продовжать роботу”, – сказав він.
 
Гроссі також зазначив, що на Запорізькій АЕС “склалася унікальна ситуація, коли українську станцію контролюють російські окупаційні сили”, і додав, що наступного тижня подасть звіт про ситуацію виконавчій раді МАГАТЕ.
 
 
Нагадаємо, 1 вересня делегація Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі. Експертам ООН належить оцінити збитки, завдані ядерному об’єкту в ході бойових дій.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button