Україна

МАГАТЕ надасть підтримку у добудові блоків Хмельницької АЕС


МАГАТЕ надасть підтримку у добудові блоків Хмельницької АЕС

Україна перебуває на фінальному етапі перемовин з Болгарією щодо постачання реакторів, будівництво може початися щойно ВР підтримає відповідний законопроєкт.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надасть Україні технічну підтримку у добудові блоків Хмельницької АЕС. Про це 4 вересня повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що Україна перебуває на фінальному етапі перемовин з Болгарією щодо постачання реакторів, будівництво може початися щойно Верховна Рада підтримає відповідний законопроєкт.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у вже існуючі системи.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг схвалив законопроєкт про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.

Повідомлялося, що добудувати енергоблоки №3 та №4 на ХАЕС планується протягом трьох та п’яти років відповідно.

Як відомо, на Хмельницькій АЕС стартував проєкт з будівництва енергоблоків №5 та №6 за американською технологією АР1000 компанії Westinghouse.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen + eight =

Back to top button