Події

За матеріалами СБУ 12 років за ґратами проведе колаборант з окупаційного «мвс р…

За матеріалами СБУ 12 років за ґратами проведе колаборант з окупаційного «мвс рф», яке діяло під час боїв за Харків

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який працював на агресора у період окупації частини Харківщини.

Зловмисником є місцевий житель, який після захоплення Ізюма добровільно вступив до окупаційної «філії мвс рф».

Там його спочатку призначили «дільничим», а згодом «інспектором дорожньо-патрульної служби» російської псевдоустанови.

Після зарахування до окупаційного органу колаборанту видали формений одяг російського зразка, зброю та «посвідчення», з яким він безперешкодно переміщувався у захопленому на той час райцентрі.

Перебуваючи на «посадах», колаборант допомагав загарбникам фабрикувати «справи» проти учасників руху опору в регіоні.

Для цього він «здавав» російським окупантам адреси проживання українських патріотів, які залишились у місті і чинили спротив кремлівському режиму.

Також зловмисник об’їжджав територію громади та слідкував за дотриманням «заборони» від місцевої окупаційної адміністрації рф щодо проведення масових зібрань.

Під час таких «рейдів» рашисти прямо посеред вулиці ув’язнювали учасників проукраїнських акцій та відвозили їх до російських катівень.

Після звільнення Ізюма колаборант намагався «залягти на дно», щоб уникнути покарання.

Однак йому це не вдалося. Співробітники СБУ викрили злочинні дії фігуранта і затримали його у ході стабілізаційних заходів.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено «посвідчення мвс рф» та інші докази незаконної діяльності.

З урахуванням співпраці зі слідством суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Back to top button