Україна

Прифронтові області одержали понад 300 акумуляторів Тesla Powerwall


Прифронтові області одержали понад 300 акумуляторів Тesla Powerwall

Мінцифри зазначає, що встановлювати пристрої на об’єктах помагають 15 технічних спеціалістів із шести областей України.

П’ять прифронтових областей України отримали 326 пристроїв Tesla Powerwall, що безпечують резервне живлення під час відключень електроенергії. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Іще дві прифронтові області одержать ці пристрої найближчим часом – нині триває процес їхньої передачі.

Тesla Powerwall будуть забезпечувати електрикою школи, дитсадки, лікарні, ЦНАПи та екстрені служби під час можливих знеструмлень.

Системи заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони мають високу автономність і забезпечують стійке живлення під час відключень електрики.

У Мінцифри додали, що встановлювати пристрої на об’єктах критичної та соціальної інфраструктури допомагають 15 технічних спеціалістів із шести областей України. Вони пройшли навчальні тренінги з інсталювання та технічної підтримки зарядних станцій.

Україна вже має досвід використання Tesla Powerwall. Торік вона отримали близько 50 систем, що помагали зберігати інтернет та зв’язок у прифронтових містах Донеччини й Миколаївщини.

Як ми вже писали, Україна будує трирівневий захист обʼєктів енергетичної інфраструктури напредодні зими. Про перші результати відзвітувало Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Енергетики звернулись до українців напередодні зими

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button