Світ

ООН перевірить можливу участь своїх співробітників у нападі ХАМАС

ООН перевірить можливу участь своїх співробітників у нападі ХАМАС

Фото: ООН

В ООН відреагували на інформацію про можливу причетність своїх співробітників до нападу ХАМАС

Генсек ООН доручив провести перевірку інформації про можливу причетність працівників до атаки ХАМАС на Ізраїль.

ООН ініціює перевірку інформації про участь співробітників Агентства ООН, які працюють у Палестині (UNRWA), у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Про це заявив журналістам речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ.

“Генеральний секретар у жаху від цієї новини… – сказав він. – Буде проведено термінову і всебічну незалежну перевірку UNRWA”, – сказав Дюжаррік.

За його словами, генсек ООН Антоніу Гутерреш у п’ятницю попросив генерального комісар UNRWA Філіап Лаццаріні провести розслідування, щоб будь-який співробітник, який брав участь чи сприяв нападам 7 жовтня, був негайно звільнений і переданий правоохоронцям для можливого кримінального переслідування.

З такою ініціативою Гутерреш виступив після того, як Велика Британія, Італія, Нідерланди та Фінляндія, Сполучені Штати, Австралія і Канада призупинили фінансування агентства на період розслідування.

За даним Reuters, Палестинське міністерство закордонних справ розкритикувало те, що воно назвало “ізраїльською кампанією проти UNRWA”, а ХАМАС засудив розірвання контрактів з працівниками “на основі інформації, отриманої від сіоністського ворога”.

Лаццаріні заявив у п’ятницю, що вирішив розірвати контракти з деякими співробітниками, щоб захистити здатність агентства надавати гуманітарну допомогу.

Він не назвав кількість співробітників, які причетні до нападів, а також характер їхньої причетності. Але зазначив, що “будь-який співробітник UNRWA, який брав участь у актах терору”, буде притягнутий до відповідальності, в тому числі шляхом кримінального переслідування.

Раніше в ООН повідомили про загрозу скорочення допомоги українцям. Там зазначили, що війна в Україні втратила міжнародну увагу, а в заголовках світових ЗМІ домінує війна у Секторі Гази.


UNRWA (Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході) було створено для допомоги біженцям війни 1948 року під час заснування Ізраїлю. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузі освіти та охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button